1 vildsvinebov uden ben på ca. 2.5 kg 
Margarine til bruning 
salt, peber 
150 g bacon 
1 dl  portvin 
lidt tyttebærsyltetøj 
 
Marinade: 
2 løg 
2 gulerødder 
2 spsk  olie 
1 fl. rødvin 
2 laurbærblade 
2 grene timian 
2 fed hvidløg. 
 
Tilbehør: 
halve pærer med tyttebær 
dampede ærter eller haricotsverts samt ovnstegte rodfrugter af kålrabi 
kartofler, skorzonerødder, rødbede og lidt finthakket chili. 
  
Marinaden røres sammen, løg og gulerødder hakkes groft og kommes i. Heri marineres boven i ca. 24 timer i køleskab.
Bacon fintsnittes og ristes i en gryde, stilles til side.
Boven aftørres og brunes i margarine i en varm bradepande i ovn ved ca. 
225ºC. 
Marinaden kommes over boven og  "steger" i ovnen i ca. 2 timer. 
Tilsæt evt. lidt vand under ”stegningen".
Når boven er færdig, sigtes fonden over i gryden til den ristede bacon, 
portvin hældes ved, saucen indkoges og tilsmages med salt, peber og tyttebær. 
Boven trækker i 15-20 min, før den udskæres og lægges på et lunt, pyntet fad. 
½ pærer og grønt kommes på fadet, medens sauce og rodfrugter
serveres a'part.
Rodfrugterne skrælles og skæres i mindre stykker, svitses i olie i gryde 
eller på pande, krydres med salt og peber, hvorefter de kommes i et ovnfast fad og sættes i ovn ved ca. 200ºC i ca. 40 min.