Logo

Hvidkålssuppe med bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g tørrede, hvide bønner
2 liter vand
500 g bacon
3 spsk olie
2 løg
3 gulerødder
250 g blegselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
2 chilipeberfrugter
250 g kartofler
500 g hvidkål
2 dåser flåede tomater
Salt og peber

Bønnerne sættes i blød i 2 liter vand natten over.
Baconstykket skæres i tern.
Sværen skæres fra.
Baconternene steges i olie ved svag varme i en suppegryde.
Løg og gulerødder skæres i tern.
Selleri og porrer skæres i skiver.
Alle grønsagerne kommes i gryden sammen med hvidløg og timian, og det hele brunes lidt.
Bønnerne samt udblødningsvandet og chilipeberfrugterne tilsættes.
Suppen koger under låg i 1 ½ time.
Kartoflerne skrælles og skæres i tern.
Hvidkålens stok fjernes, og hvidkålen snittes i strimler.
Kartofler, hvidkål og flåede tomater kommes i gryden, og suppen koger i endnu 30 minutter under låg ved svag varme.
Suppen smages til med salt og peber.
Suppen serveres med ostegratineret brød eller grovflûtes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.035 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her