Logo

Italiensk hvedebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette lækre italienske brød med blandt andet italiensk hvedemel og durummel har mange muligheder. Prøv det som tilbehør til pastaretter til bruchetta, eller som snack.

 

3 stk

½ l håndvarmt vand
50 g gær
1 spsk salt
1 tsk honning
1 spsk olivenolie
100 g groft durummel eller grahamsmel
ca. 650 g pizzamel eller italiensk hvedemel (tipo 00)
olivenolie til pensling

Smuldr gæren og rør den ud i vandet.
Tilsæt salt, honning og olie. Kom durummel og det meste af pizzamelet i.
Tilsæt hvedemel under æltningen, til dejen slipper skålen.
Ælt dejen blank og smidig.
Gnid dejen med lidt olie og læg den i skålen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve til det dobbelte, ca. 1 time ved stuetemperatur.
Kom bagepapir på en plade og pensl med olivenolie.
Form dejen til 3 store kugler og læg dem på pladen.
Pensl med olie og dæk med film.
Efterhæv brødene tildækker ½ time ved stuetemperatur.
Fjern filmen.
Sæt brødene nederst i en 200º forvarmet ovn.
Bages ca. 20 min.
Køl brødene lidt af på en rist og bræk dem fra hinanden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal du på kur i det nye år?


Effektiv reklame - klik her