Logo

Italiensk julegris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Italiensk julegris

Brug delt grilning Forberedelse: Ca. 45 min. Grilltid: Ca. 2 timer

 

1 stykke udbenet svinebov eller -bryst (eller slag)

2 håndfulde frisk spinat, skyllet og befriet for de tykkeste stilke

2 gule pebre, renset og skåret i strimler

6 hvidløgsfed, finthakkede

lidt friske krydderurter (rosmarin, salvie og/eller persille)

havsalt og kværnet sort peber

balsamicoeddike (den bedste du har)

bomuldssnor

 

Kog lidt vand i en gryde.

Læg spinaten i vandet og lad den koge i nogle sekunder.

Hæld spinaten over i et dørslag og skyl med koldt vand.

 

Drys salt og peber på kødet.

Læg de gule peberstrimler, spinat, hvidløg og kryd­derurter på kødet (på kødsiden, ikke fedtsiden).

Rul »stegen« sammen til en roulade og snør den med bomuldssnor.

Drys mere salt og peber på ydersiden af kødet.

Brun stegen overalt på den varme del af grillen.

Flyt stegen over på den kølige del af grillen og steg den til den er 90°C i midten.

 

Tag stegen af grillen og læg den på et skærebræt.

Lad den hvile i 10 minutter.

Skær stegen i 2 cm tykke skiver.

Læg 2 skiver på en tallerken og hæld nogle dråber balsamicoeddike rundt om.

Server med pasta, risotto eller kartofler.

 

 

Fjern de tykke fedtlag.

 

 

Læg kødet fladt på skærebrættet med spæksiden nedad.

 

 

Ordn grønsagerne.

 

Læg spinat på ...

 

derefter hvidløg ...

 

gul peber ...

 

.. og til sidst krydderurter.

 

Rul kødet sammen.

 

Sammenføjningen skal vende nedad

 

Snør med bomuldssnor.

 

Bind knuder.

 

Gør det lidt pænt.

 

Drys salt og peber på.

 

Grill.

 

Der kan serveres.

 

Italiensk julegris

At grille er hovedsagelig en sommeraktivitet. Navnet italiensk julegris skyldes at denne ret, lavet af udbenet svinebov eller -bryst, minder om jul. Kødet er saftigt, og sværen er sprød. Julegrisen kan spises midt om somme­ren, eller hvorfor ikke prøve en grillseance i december! Svinekød er altid godt med en god portion røg i smagen, og denne ret er ingen undtagelse. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.949 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her