Logo

Jalapeno Majsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Brød

Et traditionelt, kageagtigt brød som serveres som tilbehør til fx. chili con carne i det sydvestlige USA. Glemmer vi at komme fedtstoffet i, får brødet alligevel en fin, let smuldrende krumme. Konsistensen bliver lidt mere bastant hvis man benytter fedtstoffet.

4 spsk fint hakket jalapeno chilier (2-3 hele chilier)
125 g fintmalet majsmel
125 g hvedemel
2 tsk sukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
3,5 dl kærnemælk
2 æg
90 g revet cheddarost
3 spsk smeltet fedtstof, gerne vegetabilsk "friturefedt"

1. Befri chilierne for kerner og stilk og hak dem fint. Riv osten.
2. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
3. Bland æg, kærnemælk og smeltet fedtstof og rør godt.
4. Tilsæt denne flydende masse til de tørre ingredienser og rør indtil det er jævnt.
5. Rør chilier og ost i dejen.
6. Hæld blandingen i en smurt rund form (22-25 cm diameter) og bag i ovnen ved 220ºC i 25-35 minutter indtil majsbrødet er gyldenbrunt og ikke hænger ved et bambusspid.
7. Serveres lunt. Er bedst helt friskbagt men kan evt. ristes på andendagen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?