Logo

Jambalaya, klassisk med chorizo og rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Jombalaya er et kreolsk ord fra Louisiana: jam stammer fra jombon (fransk: skinke), a la betyder 'med', og yo er et gammelt afrikansk ord for ris. Jambalaya er i familie med de senegalesiske tiebe-, caribiske pilou- og spanske paella-retter. Retten indeholder bl.a. sydstaternes kulinariske treenighed bladselleri, grøn peber og løg, og en klassisk mørk opbagning af smør og hvedemel.
4-6 personer

3 spsk majsolie
2 spsk hvedemel
375 g svinebov eller -koteletter uden ben skåret i store terninger
375 g krydret svinepølse (fx. chorizo) skåret i 2 ½ cm store terninger
8 kyllingelår uden skind og ben
2 snittede stængler bladselleri
1 stort løg skåret i skiver
4 pressede fed hvidløg
1 grøn peberfrugt eller 2 jalapeño chilipebre, uden frø og skåret i terninger
1 suppevisk af frisk timian, persille, salvie og laurbærblade
1 tsk tørret, knust chili
500 g hakkede modne tomater
500 g langkornede hvide ris
1 l kogende hønsefond
125 g røget skinke skåret i lange strimler
250 g rå rejehaler med skal
salt og friskkværnet sort peber

Opvarm olien i en stor tykbundet gryde. Rør melet i og lad det brune under omrøring, til opbagningen er gyldenbrun.
Brun svinekød og pølser i 6-7 min. under jævnlig omrøring.Tag kødet op med en hulske. Sauter kyllingelårene, til de er gyldenbrune og faste. Læg svinekødet og pølserne tilbage i gryden sammen med bladselleri, løg, hvidløg, peberfrugt eller chilipebre, suppevisk og knust chili; rør grundigt i gryden i 2-3 min. og rør tomater og ris i. Hæld den varme fond ved, bring den i kog, læg låg på og lad retten simre ved svag varme i 10-12 min.
Tilsæt skinke og rejer og lad retten simre under låg i yderligere 4-5 min., til rejerne er lyserøde og faste, og skinken er gennemvarm; væsken skal være næsten absorberet, og kødstykkerne skal være saftige og møre. Rør forsigtigt rundt i gryden, sluk for varmen og lad retten hvile i 3-4 min. under låg. Server retten direkte fra gryden.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.469 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?