Logo

Jerk-kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forberedelse: 30 min. samt mindst 4 timer i køleskabet. Grilltid: 10-20 min.

(alt efter hvilke kyllingestykker du bruger, og om de er med eller uden ben)

 

Jerk-marinade:

Brug denne marinade til kyllingestykker (både bryst- ­og lårstykker) og svinekød (tykke koteletter eller en tyk »steg« af nakkekam).

 

Marinade til 2 hele kyllinger eller 4-5 kilo kød

1 løg, delt i fire

1 bundt forårsløg, grofthakket

4 hvidløgsfed

½ bundt frisk timian

1 spsk finthakket frisk ingefær

6 habanero-chilier, delt i to

1 spsk stødt allehånde

2 tsk groft salt

2 tsk kværnet sort peber

1 tsk cayennepeber

½ tsk stødt kanel

½ tsk revet muskatnød

1 spsk brun farin

2 spsk rødvinseddike

saft fra 2 limefrugter

3 spsk sojasauce

2 dl rapsolie

 

Læg løg, forårsløg, hvidløg, timian, ingefær og habanero-chilier i en foodprocessor.

Kør indtil grønsagerne er finthakkede.

Brug en dejskraber til at få alt ud af food­processoren og over i en skål.

Tilsæt resten af ingredienserne og rør godt sammen.

Del kyllingen op i lår- og bryststykker.

Stik mange huller i kødet med en skarp kniv og hæld marinaden over.

Brug hænderne (helst med engangshandsker på pga. al chilien) til at trykke marinaden ned i hullerne på kødet.

Lad kødet stå i marinaden i mindst 6 timer, helst i et døgn eller to.

Vend kødet i marinaden af og til.

Læg kyllingestykkerne med skindsiden nedad på den varme del af grillen.

Læg låg på grillen og steg indtil kyllingestykkerne får en fin farve.

Vend kyllingestykkerne og steg på den anden side i 2 minutter.

 

Pas godt på: Marinaden indeholder sukker og kan let blive brændt.

Flyt kyllingestykkerne til den kølige del af grillen og steg videre til de er færdige.

 

Spis jerk-mad sammen med noget som er mildt i smagen som f.eks. brød og ris. Åbn en flaske, skru op for Bob Marley-cd'en og hyg dig.

 

Jerk (udtales »djørk«) kommer oprindelig fra Jamaica. Jerk refererer både til den måde maden er tilberedt på (grillet, selvfølgelig), og til selve retten. Jerk laves hoved­sagelig af kylling eller svin, men i den nordlige del af Jamaica findes både jerk-pølse og jerk-hummer. Jerk kan også laves med andre typer kød eller fisk. Hoved-ingredienserne er de lokale forårsløg, allehånde (kaldet pimento) og scotch bonnet-chili, en af verdens stærkeste chilityper. Vi bruger en scotch bonnet-slægt­ning som hedder habanero, en chili som faktisk er let at få fat i herhjemme. Men selvom vi ikke kan få præcis den samme variant af allehånde og forårsløg som findes på Jamaica, kan du imponere selv den mest kræsne med din jerk-mad. Denne opskrift er så god at det næsten gør ondt at give den fra sig ...

 

Tips:  Habanero-chilier er ubeskriveligt stærke. Brugt i en marinade som denne giver de meget smag, og marinaden bliver temme­lig stærk. Det er behandlingen af habaneroen du må være for­sigtig med. En habanero som er blevet delt i to eller hakket, indeholder olier som brænder huden.

Vær forsigtig og brug engangs-handsker hvis det er muligt!

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.308 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
502019-03-2016 19:42:39 Matthijs
Virkelig lækker opskrift på jerk kylling!

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?