
 
Kærnemælksfromage
serveret med jordbær. Så er sommeren lige om hjørnet. Hurtigt og let, og meget
forfriskende for hele familien
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: få minutter. Køletid: ca. 2 timer Ikke fryseegnet. 
 
#
2½ dl kærnemælk 
½ stang vanilje 
½ citron (usprøjtet,
fintrevet skal) 
2½ dl piskefløde 
25 g sukker 
4 blade husblas 
Tilbehør: 
250 g jordbær 
Pynt: citronmelisse 
*
 
Rør kærnemælk sammen
med kornene af vanilje og citronskal. 
Kog fløde med
sukkeret, til det er smeltet. 
Læg husblas i blød i
koldt vand i ca. 5 min. 
Knug vandet ud og
rør det i den varme fløde, til det er smeltet. 
Lad blandingen køle lidt
af og rør den i kærnemælksblandingen. 
Fordel i 4
portionsglas og lad fromagen stivne i køleskabet i ca. 2 timer. 
Pynt
kærnemælksfromagen med skiver af friske jordbær og citronmelisseblade. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin