
 
Nyd en forfriskende kærnemælkskoldskål med skiver af søde
jordbær. 
Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
1 helt pasteuriseret æg 
1-2 spsk sukker 
1-2 spsk rørsukker 
½ stang vanilje 
1 usprøjtet citron 
1 l kærnemælk 
250 g modne jordbær 
*
 
Pisk det pasteuriserede æg godt sammen med de to slags
sukker, kornene fra vaniljestangen og fintrevet citronskal. 
Rør kærnemælken i lidt ad gangen og smag til med citronsaft
og evt. mere sukker. 
 
Skyl jordbærrene i koldt vand og lad dem dryppe godt af. 
Nip haserne af dem og skær dem i skiver. 
Server koldskålen i dybe skåle med jordbærrene. 
 
TIPS: I en snæver vending kan du pifte en færdig købt
koldskål op med friske jordbær.
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin