
 
Byd dine gæster på
en dejlig dessert, som ikke kræver, at du står i køkkenet hele dagen. 
Arbejdstid: 40 min.
Stivnetid: 2 timer. Ikke fryse-egnet. (4 personer) 
 
#
4 blade husblas 
2 æggeblommer (evt.
pasteuriserede) 
50 g sukker 
½ l kaffefløde 
½ stang vanilje 
1 dl piskefløde 
3 æggehvider (evt.
pasteuriserede) 
Tilbehør: 500 g
jordbær og sukker efter smag 
*
 
Læg husblassen i
blød i koldt vand 10 min. 
 
Giv fløden et opkog
med den flækkede vaniljestang. 
Pisk æggeblommer og
sukker skummende. 
 
Pisk vaniljefløden i
æggemassen. 
Knug husblassen fri
for vand og rør den i den lune creme. 
Lad flødeblandingen
køle af og næsten stivne i køleskab. 
 
Pisk æggehviderne
stive og pisk fløden til blødt skum. 
Vend begge dele i
flødeblandingen og fyld cremen i en skyllet randform. 
Lad fløderanden
stivne i køleskab et par timer. 
 
Rens jordbærrene og
skær dem i mindre stykker. 
Vend dem med en
smule sukker. 
 
Dyp hurtigt randformen
i en balje varmt vand og vend fløderanden ud på et fad. 
Fyld den med jordbær
og server. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin