500 g hakket oksekød 
100 g ris 
1 stort løg 
2 æg 
salt og peber 
30 g smør 
saft af 1 citron 
½ tsk edelsüss paprika 
1 bdt persille
  
Skyl risene i en si, lad dem dryppe af og bland dem med det hakkede kød i en skål. 
Pil løget og riv det ned i blandingen. 
Tilsæt 1 æg, salt og peber og rør farsen sammen. 
Form den så til kugler på størrelse med en valnød.
Hæld ¾ liter vand i en bred gryde og bring det i kog med smørret og 
½ tsk  salt. 
Dæmp varmen, så vandet kun simrer og læg forsigtigt kødbollerne i. 
Lad dem trække i vandet ved svag varme i ca. 20 minutter og tag så 
gryden væk fra blusset.
Pisk citronsaften sammen med det andet æg i en lille skål. 
Pisk nogle skefulde af suppen i og hæld så æggeblandingen i gryden, 
mens du rører godt. 
Varm saucen igennem, men lad den ikke komme i kog. 
Smag til med salt og peber. 
Server retten varm, drysset med paprika og finthakket persille.