
 
Denne velsmagende og kaloriefattige kødret fylder dit køkken
med en delikat asiatisk duft. 
• Det er godt at bruge højreb i gryderetter, for det skal
ikke koge så længe. Det er magert og proteinrigt kød. Favoritret.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 1 time 15 min. 4 portioner
 
# Råvarer til Kødgryde stærk indisk:
800 g oksekød, helst højreb uden ben 
2 løg 
2 fed hvidløg 
4 cm frisk ingefær
2 spsk smør eller olie
3 tsk spidskommen 
2 spsk karry 
1 spsk salt 
3 tomater 
1 dl yoghurt
1 bundt frisk koriander 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Afpuds kødet og skær det i 2-3 cm store tern. 
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. 
Skræl ingefæren og skær den i fine strimler som du ser i Tips
& råd.
 
2 Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet. 
Tag det op af gryden. 
Steg løg, hvidløg og ingefær ca. 5 min. i det fedtstof der
er tilbage i gryden. 
Rør rundt nu og da. 
Tilsæt krydderierne og steg i yderligere 1 min. 
 
3 Læg kødet tilbage i gryden sammen med den væde der evt. er
dannet. 
Hæld ca. ½ liter vand på. 
Læg låg på og lad det simre ved svag varme ca. 30 min. 
 
4 Imens: skold tomaterne i kogende vand og flå dem. 
Del hver tomat i kvarte og fjern stilkfæstet. 
Kom tomaterne i gryden når retten har kogt i 30 min, og lad
retten koge yderligere 30 min. under låg, eller til kødet er mørt. 
 
5 Rør 1 dl yoghurt i og garner efter smag med frisk
koriander. 
Server med ris og evt. ekstra yoghurt. 
 
Tips & råd 
 

Frisk koriander (til venstre) kan erstattes med
citronmelisse (til højre). 
Begge urter mister smagen, hvis de varmes op. 
Tilsæt dem efter tilberedningen.
 

Skær en 4 cm stor bid af ingefæren og skræl den. 
Skær siden stykket i tynde skiver på langs. 
Skær skiverne i tændstiktynde strimler. 
 
PR. PORTION: Kalorier 496 = Kilojoule 2081 
Kulhydrat 9 g Protein 39 g Fedt 34 g (62%) Fibre 2 g