Logo

Kartoffelgratin Provencale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


1 kg skrællede kartofter i tynde skiver
2 pillede løg i tynde skiver
3 spsk vindruekemeolie
1 ds flåede tomater, 450 g
2 spsk koncentreret tomatpure eller 1 dl alm. tomatpure
1 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 fed pillede, knuste hvidløg
1 bundt persille
1 dl reven ost
25 g smør
evt. lidt bouillon (vand + terning)

Kog løgene i olie uden at brune i 5 min. under låg. Tilsæt tomater med væde, tomatpure, krydderier og hvidløg. Knus tomaterne i små stykker med grydeskeen og kog det hele under låg i 5 min.
Skær kartoflerne i tynde skiver og læg dem i et smurt ovnfast fad med halvdelen af persillen på. Fyld op med resten af kartoflerne og slut af med løg-tomatblandingen samt persille. Fordel ost og smørklatter på retten. Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen på nederste rille ved 200º i 30 min. Fjern folien og fortsæt bagningen til kartoflerne er møre og overfladen lysebrun, ca 20-30 min. Hæld evt. lidt bouillon ved retten, hvis den bliver for tør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her