
 
Den lune
Katrineblommekage smager dejligt med iskoldt flødeskum til eller måske med en
blød vaniljeis. 
Arbejdstid: 30 min.
Iblødsætningstid: 2-3 timer Bagetid: 35-40 min. 6 personer 
 
#
225 g svesker med
sten 
35 g mandler 
4 æg 
75 g sukker 
1 økologisk citron 
1 stang vanilje 
3½ dl fløde 
 
Tilbehør: flødeskum
eller vaniljeis 
*
 
Læg sveskerne i
koldt vand 2-3 timer. 
Skold og smut
mandlerne. 
Erstat stenen i
sveskerne med mandler. 
 
Læg sveskerne i et
smurt ovnfast fad og drys evt. overskydende mandler ved. 
 
Del æggene i blommer
og hvider. 
Pisk æggeblommer og
sukker godt sammen og pisk vaniljekorn og fintrevet citronskal i. 
 
Bring fløden i kog
med vaniljestangen. 
Pisk den koghede
fløde i æggemassen og lad den tynde cremeblanding køle lidt af. 
 
Pisk æggehviderne
stive og vend dem i cremen. 
Hæld det hele over
sveskerne i fadet. 
 
Bag dessertkagen ved
175 °C i 35-40 min. 
Server desserten lun
med iskoldt flødeskum til. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin