2 skiver franskbrød
2 løg
1 tørret chilipeber
5 spsk  olivenolie
500 g  hakket lammekød
1 æg
1 fed hvidløg
½ tsk  tørret oregano
1 tsk  eddike 
Saucen: 
2 fed hvidløg
1 spsk  olivenolie
1 laurbærblad
½ tsk  tørret salvie
850 g  flåede tomater fra dåsen
1 dl  tør rødvin
 					 	
Skær skorpen af franskbrødsskiver ne og dryp skiver ne med lidt vand.
Pil løgene og hak dem fint.
Den tørrede chilipeber hakkes ligeledes fint.
Lad løgene blive gyldne i 2 spsk   olie.
Bland det hakkede kød, de udblødte franskbrødsskiver, løgene, ægget, 
det pressede hvidløgsfed, oregano og eddike.
Rør denne fars godt sammen og smag til med rigeligt salt og peber.
Form med våde hænder små aflange ”pølser” som stilles i køleskabet og 
hviler tildækket 1 time.
Saucen:
Til saucen pilles hvidløgsfedene og skæres i tynde skiver .
Varm olien i en kasserolle, kom hvidløgsskiverne i og lad dem gyldne, 
hvorefter det itubrækkede laurbærblad, salvie og de mosede tomater 
plus saften tilsættes.
Lad denne sauce koge ind for svag varme.
Når de små kødboller har fået ”hvilet ud” steges de gyldne hele  vejen 
rundt i resten af olien.
Tomatsaucen smages til med rødvin, salt og peber.
Kødbollerne lægges i saucen og trækker heri i ca 15 minutter.
Man kan også nøjes med at lægge kødbollerne i saucen og varmer det 
hele  godt igennem inden serveringen.
Hertil passer godt bondebrød og salat.