
 
Den kinesiske 5-spice
krydderiblanding er en klassiker i det asiatiske køkken. Sammen med honning og
sojasauce giver den kyllingen en eksotisk smag. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid: 35-40 min. 
 
#
1 kylling 
2 spsk honning 
1 spsk 5-spice
krydderi 
1 spsk sojasauce 
 
Kålsalat: 
1 spidskål eller ½
hvidkål 
2 appelsiner (øko) 
3 spsk olie 
salt og peber 
 
Lynstegte porrer: 
3 porrer 
2 spsk olie 
 
Sauce: 
1 dl Hoisin sauce (se TIPS) 
1½ dl vand 
 
Tilbehør: 
kogte jasminris
(beregn 1 dl rå ris pr. person) 
*
 
Skær eller klip
kyllingen i 8 stykker: lårene delt i over- og underlår og bryststykkerne delt
på midten. 
Læg
kyllingestykkerne med skindsiden opad i en bradepande med bagepapir i bunden. 
 
Rør honning, 5-spice
og sojasauce sammen i en skål. 
Pensl et tykt lag
marinade på kyllingeskindet, og sæt fadet i ovnen ved 200 °C i 35-40 min. 
Dryp kødet med
marinaden som løber fra nogle gange under stegningen. 
 
Snit kålen fint. 
Riv appelsinskallen
fint, og rør appelsinskal og -saft med olie, salt og peber. 
Vend kålen grundigt
med dressingen. 
 
Rens porrerne, og
skær dem i tykke strimler. 
Steg dem hurtigt i
en varm wok eller stor pande med olie. 
De må gerne blive
lidt brune. 
Krydr med salt. 
 
Pisk Hoisin sauce og
vand sammen i en kasserolle, og varm saucen op. 
Server den stegte
kylling med kålsalat, porrer, kogte ris og sauce. 
 
TIPS: Hoisin sauce
kan købes i velassorterede supermarkeder og hos asiatiske købmænd.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin