
 
Denne tærte er meget enkel og hurtig at bage. Perfekt til
kaffebordet eller som en frisk dessert efter en god middag. Frisk frugt. 1
kiwifrugt dækker dagsbehovet for C-vitamin hos børn og unge. 
Tilberedning 25 min. 8 stk. 
 
# Råvarer til Kiwitærte 
450 g frossen butterdej 
400 g friskost, Philadelphia light 
½ citron saft og skal af
3 spsk flormelis 
1 spsk vaniljesukker 
5 kiwifrugter 
ØVRIGT: 
hvedemel til udrulningen 
form 26 cm i diameter 
fedtstof til formen 
bagepapir 
linser eller tørrede bønner til bagningen af tærte bunden 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Optø butterdejspladerne på bordet. 
 
2 Sæt ovnen på 200 °C. 
Rul butterdejen ud til 3 mm's tykkelse på et melet bord. 
Smør en form med fedtstof og beklæd den med dejen. 
Form kanterne (se Tips & råd). 
 
3 Stik små huller i dejbunden med en gaffel, læg et stykke
bagepapir over dejbunden og fyld op med linser eller tørrede bønner. 
Bag i ovnen 15 min. og lad bunden køle af. 
 
4 Bland friskost med citronsaft, citronskal, flormelis og
vaniljesukker. 
Skræl kiwifrugterne og skær dem i tynde skiver. 
 
5 Smør ostecremen ud over tærtebunden. 
Læg kiwifrugtsskiverne oven på cremen i et dekorativt
mønster. 
 
Tips & råd 
 
Variation: I stedet for friskost kan du anvende mascarpone
samt smage til med en god likør. 
 
 
Tryk den øverste kant på tærtebunden til med tommel- og
pegefinger, så der dannes et regelmæssigt mønster. Drej formen, mens du
arbejder. 
 
Tærtebunden kan bages nogle timer i forvejen. Dæk den med
plastfolie, når den er kold. 
Opbevar den ved stuetemperatur, til den skal fyldes. 
 
PR. STK.: Energi: Kcal 363 = kJ 1525 
Kulhydrat 31 g Protein 8 g Fedt 23 g (57%) Fibre 3 g