
 
Marengs er en lækkerbisken og i selskab med flødeskum har du
et mageløst makkerpar. Denne pavlova er bagt med marcipan i marengsmassen. 
6 personer. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca. 50 min. 
 
#
1 dl æggehvide (ca. 3 stk.) 
150 g flormelis 
125 g marcipan 
 
Endvidere: 
½ liter piskefløde 
4-5 kiwifrugter 
*
 
Pisk æggehviderne helt stive, og pisk halvdelen af
flormelissen i lidt ad gangen. 
Vend resten af flormelissen i sammen med groft revet
marcipan. 
 
Tegn en cirkel på bagepapir (24 cm i diameter), og fordel
marengsmassen herpå. 
Bag den ved 140 °C i 45-50 min, eller til den er sprød. 
 
Lige inden servering: Pisk fløden til skum. 
Skræl kiwifrugterne, og skær dem i skiver. 
Kom flødeskum på marengsen, og fordel kiwiskiverne ovenpå. 
 
TIPS: Varier frugten efter sæsonen: Brug fx rabarberkompot
og/eller friske jordbær. 
Du kan bage marengsbunden dagen før og opbevare den i en
stor kagedåse. Læg flødeskum og frugt på lige inden servering.
 
Pavlova stammer oprindeligt fra New Zealand.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin