
 
Hjemmerørt sommersalat serveret på et nybagt stykke rugbrød
må være en af vores absolutte frokostfavoritter. Se her, hvordan du laver den
allerbedste.
Til 6 stykker smørrebrød 
 
#
Rygeostcreme: 
175 g rygeost 5% 
1 dl cremefraiche 38% 
½ dl mayonnaise 
havsalt og friskkværnet peber 
 
Anretning: 
1 agurk 
1 spsk olie 
1 lille bundt radiser med top 
1 lille bundt purløg 
1 håndfuld dildkviste 
lidt havsalt 
6 skiver rugbrød 
*
RYGEOSTCREME: Kom alle ingredienserne i en skål, og rør dem
grundigt sammen til en ensartet konsistens med et piskeris eller elpisker. 
Smag til med salt og peber, og kom evt. cremen i en
sprøjtepose. 
 
Rist rugbrødsskiverne sprøde på en brødrister. 
Skær agurken midt over med et meget, skråt snit, så du får
lange ovale, skiver, når du kører skærefladen på, et mandolinjern. 
Skær 3-5 tynde skiver agurk pr. smørrebrød, vend agurkeskiverne
med lidt salt og olie, og lad dem trække i 5 minutter. 
Skær radiserne på langs i tynde skiver på mandolinjernet,
kom dem kort i iskoldt vand, og slyng dem i en salat- slynge. 
Kom skiftevis klatter af rygeostcreme, agurkeskiver og
radiser på de ristede rugbrødsskiver. 
Drys til sidst med masser af fintsnittet purløg og dild
kviste.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin