Logo

Roastbeefmad med karamelliserede løg og chimichurri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Roastbeefmad med karamelliserede løg og chimichurri

 

Chimichurri er en argentinsk krydderurtesalsa, der bruges mest til oksekød. Her giver den roastbeefen et ekstra pift.

4 madder. Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 30 min.

 

#

1 skoleagurk

½ tsk salt

4-5 isterninger

4 skiver groft rugbrød

evt. smør

200-300 g roastbeef i skiver

 

Karamelliserede løg:

2 løg

1 spsk olie

1 dl fond eller oksebouillon

½ dl tør sherry

salt og peber

 

Chimichurri:

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 frisk rød chili

2 spsk rødvinseddike

½ tsk flagesalt

2 spsk hakket bredbladet persille

2 spsk hakket koriander

1 spsk hakket oregano

evt. lidt ramsløg

2 spsk olie

*

Pil løgene, halver dem, og skær dem i meget tynde skiver.

Steg løgene gyldne og bløde i olie i en dyb pande i ca. 20 min.

Tilsæt fond, og kog igennem, til væsken er kogt helt ind.

Tilsæt sherry, og kog igennem under omrøring til væsken er kogt ind.

Smag til med salt og peber, hæld løgene i en skål, og lad dem afkøle.

Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint. Rør skalotteløg, hvidløg og chili sammen med rødvinseddike og salt, og lad det trække i 10 min.

 

Skyl krydderurterne, slyng dem tørre, og hak dem.

Rør dem i dressingen sammen med olie, og smag til med salt og peber.

 

Vask agurken, og høvl eller "skræl" den i tynde bånd.

Vend dem med salt og isterninger, og lad dem dryppe af i et dørslag i 10 min.

Dryp dem godt af på køkkenrulle.

 

Smør evt. brødet med smør, og anret roastbeefskiverne på brødet.

Top op med karamellise- rede løg og agurkebånd, og dryp chimichurri over.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.132 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her