
 
Engelsk oksekødsgryde minder meget om den danske, og den er god. 
Til 5-6 personer + rester til 2 dage Tilberedningstid: 3
timer 
 
#
2 kg oksebov 
1 kg kraftben 
4-6 gulerødder 
¼ lille hvidkålshoved 
1 persillerod 
½ rodselleri 
2 løg 
2 store porrer 
1 laurbærblad 
1 kvist timian 
½ bdt persille 
salt, hele peberkorn 
*
1. Læg hele kødstykket samt ben i en stor gryde og hæld vand
ved, så det dækker. 
Bring det i kog og skum grundigt (se Supper & sauce).
2. Rens grønsagerne og bind en suppevisk af grønne
porreblade, laurbærblad, timian og et par per- sillekviste. 
Hak resten af persillen. 
3. Læg suppevisken i gryden, tilsæt 2 tsk groft salt og ca
10 hele peberkorn. 
Lad kødet koge ved svag varme i 2 timer, til det er næsten
mørt. 
Læg de rensede grønsager (hele) i gryden og kog dem møre. 
4. Tag kød og grønsager op. 
Skær kødet i skiver og grønsagerne i mindre stykker, der
anrettes på et stort, dybt fad. 
Hæld lidt af den siede suppe over. 
Drys med hakket persille. 
5. Du kan også koge kartofler i suppen og servere dem til. 
Under alle omstændigheder hører der groft brød og sennep til
denne ret. 
 
Tips: Resterne af det kogte kød (minus ben, brusk og fedt)
pakkes i folie. 
Holdbarhed 2-3 dage i køleskab. 
Hvis du ønsker at fryse kødet ned, gøres det nemmest ved at
lægge det i en plastskål og hælde suppe over, så det dækker. Holdbarhed i
fryser ca. 2 mdr. 
 
