
 
Frokostbrød med mange fibre 
1 brød. Tilberedningstid: 15-20 min. Hævetid, i alt: 1½ time.
Bagetid: 40-50 min. Fryseegnet. 
 
#
50 g gær
2 dl vand 
½ liter kærnemælk 
1 spsk kommen 
2 tsk salt 
1 tsk sukker 
75 g knækkede hvedekerner (1 dl) 
500 g sigtemel (ca. 8 dl) 
ca. 350 g rugmel (knap 6 dl) 
Til pensling: 
3-4 spsk mælk 
3 spsk knækkede hvedekerner 
*
1. Udrør gæren i det lune vand. 
Kom kærnemælken i sammen med kommen, salt, sukker og
knækkede hvedekerner. 
Bland sigtemelet i og tilsæt rugmelet lidt ad gangen. 
Ælt dejen godt sammen. 
 
2. Stil dejen til hævning på et lunt sted i ca. 1 time. 
Ælt dejen let sammen og form den til et aflangt brød. 
Lad brødet efterhæve ½ time på bageplade belagt med
bagepapir. 
 
3. Snit brødet med en skarp kniv. 
Pensl det med mælk og drys knækkede hvedekerner på. 
Bag det i en 200 °C varm ovn i 40-50 min.