Nyt og spændende krydret tilbehør til en klassisk
svinekotelet.
Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
4 personer
#
Rispilaf:
4 dl jasminris
1 rød peberfrugt (små terninger)
1 løg (hakket)
1 spsk olie
Peanutsauce:
2 dl peanutbutter
1 dl vand
1 dåse kokosmælk
2 spsk sojasauce
2 spsk rød thai karrypasta
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk farin
1 lime
1-2 spsk fiskesauce eller lidt salt
Desuden:
4 svinekoteletter
2 tsk olie
salt og peber
Tilbehør:
300 g sukkerærter
*
Kog risene som angivet på pakken.
Svits peberfrugter og løg i olien og lad dem simre, til
peberfrugterne er møre og løgene klare.
Vend risene med grønsagerne.
Pisk peanutbutter sammen med vand, kokosmælk, sojasauce og
karrypasta i en gryde.
Kog forsigtigt op.
Riv ingefær og hvidløg fint og bland det i saucen sammen med
farin.
Smag saucen til med limesaft og fiskesauce eller salt.
Brun koteletterne på en varm pande med olie.
Skru ned for varmen og lad koteletterne stege ved middelhøj
temperatur endnu 3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
Kog sukkerærterne i letsaltet vand i 2 min. og lad dem
dryppe af i en sigte.
Server koteletterne med rispilaf, peanutsauce og
sukkerærter.
TIPS: Rød thai karrypasta købes i etniske specialbutikker
eller i velassorterede supermarkeder på hylden med asiatiske specialvarer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin