Portionen giver ca 40 halvmåner eller kugler.
# Ingredienser
225 g smør 
300 g hvedemel 3 spsk  flormelis 
1 tsk bagepulver 
1 æggeblomme 
1 spsk  cognac 
100 g mandler hakkede flormelis til drys 
* Tilberedning
Blødgør smørret
Bland mel, flormelis og 1 tsk bagepulver og og rør i det bløde smør.
Derefter æggeblommen, cognac  og de hakkede mandler.
Ælt dejen godt sammen, lav halvmåner eller valnøddestore kugler, og sæt disse på bagepapir på bagepladen.
Bages ca. 20 min ved 175ºC.
Sigt et tyndt lag flormelis over kagerne straks de er bagte, og igen når de er blevet kolde.
Kan opbevares i en dåse med tætsluttende låg.
Småkagerne SKAL være lysebrune og ret hårde. 
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.