
 
Denne farvestrålende ret med sit indhold af mørbrad, rejer,
pølse og peberfrugt er et velkomponeret måltid. Krydret.
• Svinekød indeholder mere B1-vitamin end andet kød • Rejer
er fedtfattige og proteinrige. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner 
 
# Råvarer til Kreolsk gryde: 
120 g mørbrad 
1 løg 
2 fed hvidløg 
1 spsk olie 
2 tsk paprika 
1 lille gul peberfrugt 
1 lille grøn peberfrugt 
120 g
parboiled ris 
75 g chorizo-pølse
1 dåse knuste tomater (225 g) 
3 dl grønsags bouillon 
et par dråber tabasco 
75 g pillede rejer 
¼ tsk salt 
1 knivspids peber 
hakket persille til garnering 
 
* Fremgangsmåde: 
Pil og hak løget. Pil hvidløgene. 
Opvarm olien i en teflongryde. 
Tilsæt løget og pres hvidløgene i. 
Steg 4 min. eller til løgene er møre. 
Skær kødet i tern, 2x2 cm. 
Læg det i gryden og drys paprika på. 
Steg 3 min. under omrøring. 
 
2 Udkern, skyl og striml peberfrugterne og læg strimlerne i
gryden. 
Lad peberfrugten koge til den er mør, ca. 4 min. 
 
3 Skyl risene. Skær pølsen i skiver. 
Kom ris, pølse, tomater, bouillon og et par stænk tabasco i
gryden. 
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre under
regelmæssig omrøring til kødet er gennemstegt og væsken er kogt ind, ca. 20
min. 
 
4 Optø rejerne, hvis de er frosne og læg dem i gryden. 
Smag til med salt og peber. 
Lad rejerne blive gennemvarme, ca. 2 min. 
Drys med hakket persille og server straks. 
 
Tips & råd 
 

Gør peberfrugten i stand ved først at halvere den. 
Fjern kerner og mellemvægge. 
Skyl godt og skær den så i tern eller strimler. 
 

Chorizo er en spansk pølse lavet på svinekød og paprika. 
Den findes i velassorterede slagterbutikker og
supermarkeder. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 291 = kJ 1216 
Kulhydrat 31 g Protein 15 g Fedt 12 g (37%) Fibre 2 g