
Den fyldige kryddertærte forsøder ikke kun adventskaffen. 
 
250 g smør 
sødemiddel svarende til 100 g sukker 
6 æg
500 g fuldkornshvedemel 
1½ tsk bagepulver 
1 tsk stødt ingefær 
2 tsk stødt nellike 
1 spk stødt kanel 
14 blade husblas 
5 dl rød vindruesaft 
2 tsk flydende sødemiddel 
2 dl piskefløde 
75 g mandelflager 
300 g mascarpone-ost 
kanel 
*
A. Pisk smør og diabetiker-sødemiddel skummende. Tilsæt æg. 
Rør mel, bagepulver og krydderier i. 
 
B. Hæld dejen i en smurt springform (26 cm) og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 60 min. 
 
C. Læg husblassen i blød i koldt vand. 
Rør vindruesaft, ½ l vand og 1½ tsk flydende sødemiddel sammen. 
Smelt husblassen ved svag varme og rør den i vindruesaften. 
 
D.Hæld 4 dl heraf i et fladt fad og kom resten i en skål. 
Pisk fløden meget stiv og rør den i saften i skålen. 
 
E. Skær tærten igennem, så man har to bunde. 
Læg den nederste bund i springformens ring på et fad og kom flødecremen ovenpå. Læg den anden bund ovenpå og stil tærten i køleskabet i 1 time. 
Rist mandlerne gyldenbrune på en tør pande. 
 
F. Fjern ringen. 
Rør mascarpone med resten af sødemidlet og smør halvdelen af cremen rundt om tærten. 
 
G. Kom resten af cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt et gitter ud på tærten. 
 
H. Stik små stjerner ud af den stivnede saft i fadet og hak resten af geleen. 
Fyld geleen i gitterets mellemrum og pynt med stjernerne. 
Kom de ristede mandler på tærtens kant. 
Drys evt. kanel over tærten. 
 
1 styk: 1979/474 kJ/kcal. 10 g protein. 32 g fedt. 39 g kulhydrat. 0 g fibre. 
 
Ved fester serveres der gerne noget med en høj alkoholprocent. Det er en god ide at drikke det sammen med vand eller sodavand.