Den fyldige kryddertærte forsøder ikke kun adventskaffen.
250 g smør
sødemiddel svarende til 100 g sukker
6 æg
500 g fuldkornshvedemel
1½ tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt nellike
1 spk stødt kanel
14 blade husblas
5 dl rød vindruesaft
2 tsk flydende sødemiddel
2 dl piskefløde
75 g mandelflager
300 g mascarpone-ost
kanel
*
A. Pisk smør og diabetiker-sødemiddel skummende. Tilsæt æg.
Rør mel, bagepulver og krydderier i.
B. Hæld dejen i en smurt springform (26 cm) og bag den i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 60 min.
C. Læg husblassen i blød i koldt vand.
Rør vindruesaft, ½ l vand og 1½ tsk flydende sødemiddel sammen.
Smelt husblassen ved svag varme og rør den i vindruesaften.
D.Hæld 4 dl heraf i et fladt fad og kom resten i en skål.
Pisk fløden meget stiv og rør den i saften i skålen.
E. Skær tærten igennem, så man har to bunde.
Læg den nederste bund i springformens ring på et fad og kom flødecremen ovenpå. Læg den anden bund ovenpå og stil tærten i køleskabet i 1 time.
Rist mandlerne gyldenbrune på en tør pande.
F. Fjern ringen.
Rør mascarpone med resten af sødemidlet og smør halvdelen af cremen rundt om tærten.
G. Kom resten af cremen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt et gitter ud på tærten.
H. Stik små stjerner ud af den stivnede saft i fadet og hak resten af geleen.
Fyld geleen i gitterets mellemrum og pynt med stjernerne.
Kom de ristede mandler på tærtens kant.
Drys evt. kanel over tærten.
1 styk: 1979/474 kJ/kcal. 10 g protein. 32 g fedt. 39 g kulhydrat. 0 g fibre.
Ved fester serveres der gerne noget med en høj alkoholprocent. Det er en god ide at drikke det sammen med vand eller sodavand.