
 
2 stk. Tilberedningstid: 20 min. Hævetid: 1½ time Bagetid:
15-20 min. Fryseegnet. 
 
#
15 g gær 
2 dl vand
1½ tsk salt 
3 spsk finthakket persille, purløg og salvie 
ca. 300 g hvedemel (5 dl) 
æg til pensling 
*
1. Udrør gæren i det lune vand. 
Kom salt og krydderurter i og tilsæt melet lidt ad gangen. 
Ælt dejen blank og smidig. 
 
2. Stil dejen til hævning på et lunt sted i 1 time. 
Ælt den let sammen og del i to portioner. 
Rul hver dejportion til tynde brød i bagepladens længde. 
Lad dem efterhæve på bagepladen beklædt med bagepapir i ½
time. 
 
3. Pensl brødene med sammenpisket æg og bag dem i 15-20 min.
ved 225 °C. 
 
Tips: Du kan også røre krydderurterne med lidt smør, snitte
brødene (som på billedet) og lægge kryddersmørret i revnerne. Tørrede tomater
eller tørrede tranebær kan også tilsættes.