3-4 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: 3-4 timer.
Bagetid: 15-20 min. Fryseegnet.
#
15 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
1 spsk olie
2 fed hvidløg
1 dl reven ost
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
+
1. Smuldr gæren og udrør den i det lune vand.
Tilsæt salt, olie, pillet og knust hvidløgsfed samt reven
ost.
2. Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen smidig.
Stil den til hævning på et lunt sted i 3-4 timer.
3. Ælt dejen let sammen og del den i 3-4 portioner.
Rul hver portion til flutes.
Lad dem efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 1
time.
4. Snit brødene på skrå og pensl med vand eller mælk.
Bag dem i midten af ovnen ved 225° i 15-20 min.
Skal det være rigtige hvidløgsflûtes?
#
50 g smeltet smør
2 fed hvidløg, revet eller knust/mast
1 håndfuld persille, finthakket
½ tsk salt
friskkværnet peber
*
Bland alle ingredienserne
Skær snittene i brødene ¾ igennem og kom hvidløgssmørret
heri.
Så er der super Oste- og hvidløgsflûtes.....