Her kan du enten dele kødet og forme det rundt om bambusspiddene, eller du kan lave små runde hakkebøffer ud af det, til afveksling fra de almindelige burgere.
Til 4 personer
450 g magert hakket oksekød
1 fed hvidløg, knust
2,5 cm frisk ingefær, skrællet og fint revet
2 forårsløg, finthakket
¼ tsk salt
1 tsk stødt spids kommen
1 tsk stødt koriander
¼ tsk garam masala
1 knsp cayennepeber
3 spsk hakket frisk koriander
1 grøn chili, renset for kerner og finthakket
3 spsk græsk yoghurt naturel
lidt solsikkeolie til pensling
citron både og lidt ekstra yoghurt til servering
8 x 15 cm bambusspid lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Bland alle ingredienserne i en skål bortset fra olien til pensling og ælt det godt igennem med hænderne.
Del blandingen i 8 dele og tryk en del kød fast omkring hver sin pind som en pølse.
Koftaerne pensles med lidt olie og lægges på grillen, hvor de skal stege over mellemvarme kul i 8-10 minutter, idet du nu og da vender dem, indtil de er let brunede og gennemstegte.
Server sammen med citron både og yoghurt og måske også lidt naanbrød, varmet på grillen.
Variation:
Brug eventuelt hakket lammekød i stedet for oksekød og erstat den hakkede koriander med hakket mynte. Del blandingen i 16 dele og form kødet i små æggeformede boller rundt om 1 cm store tern af feta ost (de skal bruge cirka 100 g ost). Kom boldene på 4 iblødlagte bambusspid og læg dem på grillen.
Server eventuelt sammen med: Fyldig yoghurtsauce med mynte og Små stykker pitabrød med hvidløg.