De smagfulde
kødboller er stegt på spid på en varm grill. Du kan også stege dem
"løse" på en grillpande eller en almindelig stegepande ligesom grønsagerne
kan steges på en grillpande eller under grillen i ovnen.
Arbejdstid: 45 min.
Grilltid: 30-45 min. 4 personer
# Ingredienser til Krydrede oksekødsboller og
grillede grønsager:
Krydrede
oksekødsboller:
4 stilke rosmarin
500 g hakket oksekød
1 tsk fintrevet
citronskal (økologisk)
salt og peber
4 træspid
Grillede grønsager:
1 aubergine
1 squash
2 løg
500 g tomater
4 spsk olie
3 spsk vineddike
2 fed hvidløg
salt og peber
Tilbehør:
300 g rå couscous
*
Sådan laves Krydrede
oksekødsboller og grillede grønsager:
Hak rosmarinnålene
fint og ælt dem sammen med kød, citronskal, salt og peber.
Form farsen til ca.
16 kødboller og træk dem på træspid.
Læg dem i
køleskabet.
Lav en dressing af 3
spsk olie, vineddike, knust eller finthakket hvidløg, salt og peber.
Skær auberginer,
squash og pillede løg i 1 cm tykke skiver.
Pensl dem med olie
og grill dem på begge sider til de har et flot grill-mønster.
Skær tomaterne i
halve og grill dem på skindsiden.
Vend de grillede
grønsager med dressingen i en stor skål.
Steg kødbollerne på
grillen, til de er gyldenbrune og gennemvarme - i alt 12-15 min.
Server kødbollerne
med de grillede grønsager og friskdampet couscous.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------