250 g  hvide bønner 
2 store løg 
2 store bagekartofler 
2-3 gulerødder 
4 porrer 
½ selleri 
½ chilipeber 
1 ds  tomater 
1 dl  tomatpure 
150 g  bacon 
4 spsk  olie 
1 ½ spsk  karry 
1 spsk  friskhakket timian 
1 tsk  tørret basilikum 
½ tsk  stødt koriander 
salt og peber 
31/2 dl  vand 
½ dl  citronsaft 
Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand i mindst 8 timer. 
Skræl kartofler, gulerødder, løg og selleri og skær dem i tern. 
Skær porrerne i ringe. 
Del chilien, fjern kernerne og skær den i fine tern. 
Skær bacon i tern. 
Varm olien i en tykbundet gryde. 
Svits karryen et øjeblik, tilsæt løg og bacon og lad det svitse et par minutter. 
Tilsæt alle grønsagerne og de afdryppede bønner og vend dem godt. 
Tilsæt tomatpureen sammen med krydderurter og krydderier. 
Bland det godt og hæld vand og citronsaft ved. 
Grønsagerne skal være knap dækkede. 
Lad bønnegryden koge over svag varme under låg ca. 1 time. 
Vend af og til under kogningen og tilsæt lidt ekstra vand, hvis retten ser ud til at koge tør. 
Tilbehør: 
Hakket persille blandet med presset hvidløg og revet parmesan, brød