Logo

Sprød nøddekurv med Juraçon­-mynthe iscreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og marinerede jordbær
 
Nøddekurve:
100 g finthakkede nødder
100 g finthakkede mandler
200 g sukker
200 g smør
2 spsk hvedemel
2 spsk piskefløde
 
Iscreme:
8 æggeblommer
¾ l fløde 13
200 g honning
100 g sukker
3 dl sød Jurançon dessertvin (Jurançon Molleux)
1 bundt mynthe
 
Marinerede jordbær:
¼ kg jordbær
2 dl Jurançon
 
1. Til isen koges fløden op med sukker og honning, hvorefter den hældes over æggeblommerne un­der kraftig omrøring.
Denne blan­ding hældes tilbage i gryden og bringes til kogepunktet og kraftig piskning.
Blandingen vil begynde at få en tykkere konsistens - pga.  æggeblommerne - og tages af var­men.
20 myntheblade og vinen røres i.
Køler af og køres på isma­skinen.
 
NB! Har man ingen ismaskine, kan man med udgangspunkt i en neu­tral parfaitis koge Jurançon-vinen op med sukker og mynthe, reduce­re den til 1 dl (mynthe sies fra efter 2 minutters kogning), og hælde den over de 6-8 æggeblommer, mens der piskes kraftigt, til massen er afkølet. Derefter vendes den ordinerede mængde flødeskum i, og massen stilles til indfrysning.
 
2. Jordbærrene renses, skæres i mindre stykker og overhældes med vinen.
 
3. Til kurven smeltes sukker og smør sammen.
De finthakkede nødder/mandler kommes i, hvor­efter hvedemel og fløde tilsættes og mas­sen simrer et par minutter, til den er jævn.
 
4. Massen sættes ved hjælp af te­skeer på bageplader.
(Stort hvedemel­lemrum, da de flyder meget ud).
Kagerne bages ca. 12 minutter ved 150°C, til de er gyldebrune.
De svaler lidt på pladen, hvorefter de løftes af med en palet og lægges over et glas således de får facon som en kurv ­inden de stivner.
 
5. Ved serveringen lægges isen i kurvene sammen med jordbærrene, overhældes med lidt af marinaden, og dekoreres med myntheblade.
 
Hertil serveres samme Jurançon, som er anvendt.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her