 
 
Kvarkkage er en variation af sandkage, hvor halvdelen af
smørret er erstattet af kvark. 
 
# Ingredienser:
125 g blødt smør
200 g sukker (2½ dl)
4 æg
250 g hvedemel (4-4½ dl)
2 tsk bagepulver
revet skal af ½ citron
10 hakkede mandler
4 spsk hakket, mørk chokolade
1 bæger kvark naturel (200 g).
*
 
Smør en springform (24 cm i diameter) med smør. 
Rør smør og sukker godt sammen. 
Kom æggene i, et ad gangen; og rør dejen kraftigt ind
imellem. 
Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med
øvrige ingredienser. 
Hæld dejen i springformen og bag den på nederste ribbe i
ovnen.
Bagetid ca. 1¼ time ved 175 °C. 
 
Tips: Kagen er velegnet til dybfrysning. Den kan varieres
og evt. tilsættes hakkede frugter (korender, rosiner, sukat og cocktail bær) i
stedet for mandler og chokolade.