
 
På oldemors tid lavede man høns i asparges, og det tog mange
timer at koge hønen mør. 
Denne opskrift er lavet af kogte kyllingelår, der giver en
velsmagende suppe, der er perfekt til sauce. 
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time. Fryseegnet
 
#
4 hele kyllingelår 
2 spsk salt pr. liter kogevand 
ca. 250 g suppeurter (fx 1 løg, 1 gulerod og 2 stilke
bladselleri)
1 laurbærblad 
1 tsk hel sort peber 
1 tsk hele korianderfrø 
2-3 kviste frisk timian 
1-2 bundter hvide asparges (700-800 g) 
 
Sauce: 
¾ liter suppe fra kyllingelårene 
50 g smør 
75 g hvedemel 
1 dl piskefløde 
2 tsk citronsaft 
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 
purløg 
kartofler 
grøn salat 
*
 
Læg kyllingelårene i en gryde, og hæld koldt vand på, så det
dækker. 
Bring gryden i kog, og skum urenheder på overfladen væk med
en øse. 
Tilsæt salt, og skum igen. 
Tilsæt suppeurter og krydderier, og kog videre ved svag
varme i ca. 40 min, til lårene er møre. 
 
Tag kyllingelårene op, og si suppen. 
Kog den ind til ¾ liter ved kraftig varme. 
 
Træk skindet af kyllingelårene. 
Pluk kødet af benene, og del det i mindre stykker. 
 
Skræl aspargesene, og knæk de træede ender af. 
Kog stykker af asparges i 3-4 min. i suppen. 
Tag aspargeserne op med en hulske. 
 
Smelt smør i en tykbundet gryde, rør melet i, og bag det
igennem under omrøring. 
Tilsæt gradvist suppen under piskning. 
Kog i 5 min., til melsmagen er væk. 
Tilsæt fløde, og smag saucen til med salt, peber og evt.
citronsaft. 
 
Vend kyllingekød og kogte asparges i den varme sauce, og
varm det forsigtigt retten igennem. 
Servér med fintklippet purløg, kogte kartofler og evt.
salat. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin