
 
Her er en tarteletopskrift med klassisk fyld. Med
kyllingebryst i stedet for en hel kylling, er det hurtigt at lave. 
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/bagetid: ca. 20 min. 
#
8 færdigbagte tarteletter 
2 kyllingebryst 
8 grønne asparges 
3 dl vand + ½ tsk salt 
8 små snackgulerødder 
100 g fine grønne ærter (evt. frosne) 
 
Stuvning: 
50 g smør 
3 spsk hvedemel 
3 dl kogevand fra kyllingen 
1 dl piskefløde 
1 spsk citronsaft 
salt og friskkværnet peber 
 
Tilbehør: 
1 håndfuld friske dildduske 
citronbåde 
*
 
Rens de grønne asparges, og knæk enderne af. 
Læg enderne i en gryde med 3 dl vand og salt, og bring i
kog. 
Læg kyllingebrysterne i gryden, læg låg på, og skru ned. 
Lad kødet dampe i 10-15 min., til det er akkurat
gennemvarmt. 
 
Tag kødet op af gryden, og si aspargesenderne fra. 
Kog små stykker gulerod i 4-5 min. i kogevandet. og tilsæt
stykker af asparges de sidste 2-3 min. af kogetiden. 
Smelt smørret i en gryde, rør melet i, og bag det igennem under
omrøring. 
Tilsæt gradvist kogevandet gennem en sigte. 
Kog stuvningen i 3-4 min. under piskning. 
Pisk fløden i. 
 
Riv kyllingekødet i små stykker, og vend det i stuvningen
sammen med gulerødder, asparges og ærter. Varm forsigtigt igennem, og smag til
med citronsaft, salt og peber.
 
Fyld den varme stuvning i lune tarteletter, og drys med
dild. 
Server straks med citronbåde.