![Kylling i fillodejspakker](/images/show_images/2/2019/10/kylling-i-fillodejspakker_1572026394382.png)
Overrask gæsterne med kyllingebryst og grønsager smukt
indpakkede i fillodej. Det er både enkelt og let at lave.
• Kylling er en god jern-, zink- og kaliumkilde • fillodej
indeholder intet fedt eller kolesterol.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kylling i fillodejspakker
4 kyllingebryster a 125 g
8 forårsløg
½ rød peberfrugt
1 gulerod
8 ark fillodej
1 appelsin saften af
4 tsk olie + olie til pladen
4 tsk friskpresset limesaft
eller 4 tsk friskpresset appelsinsaft
salt og friskkværnet peber
4 tsk smeltet smør eller margarine
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C. Smør en bageplade med olie.
Skyl kyllingebrysterne i rindende koldt vand og skær ridser
på brysterne s overside.
Fjern evt. fedt.
Skyl og rens forårsløgene og skær dem i 2 cm store bidder.
Rens peberfrugten og striml den.
Skræl guleroden og skær den i fine strimler.
2 Del fillodej-arkene, klip eller skær dem i store rektangler
ca. 20x30 cm og læg dem på et stykke bagepapir eller smørrebrødspapir (se Tips
& råd).
3 Læg 2 fillodej-ark på en ren bordplade.
Pensl det ene med appelsinsaften og læg det andet ovenpå.
Pensl yderligere en gang med appelsinsaften.
4 Læg et kyllingebryst midt på fillodejarket.
Læg en fjerdedel af grønsagerne på.
Dryp med 1 tsk olie og 1 tsk lime, eller appelsinsaft.
Drys med salt og peber.
Luk fillopakken til (se Tips & råd).
Gør det samme med de resterende kyllingebryster.
5 Placer pakkerne på bagepladen med sammenføjningen nedad.
Pensl hver pakke med smeltet fedtstof.
Bag i ovnen i 15 min., til pakkerne er gyldne og server dem
straks.
Tips & råd
![Kylling i fillodejspakker](/images/show_images/2/2019/10/kylling-i-fillodejspakker_1572026486670.png)
Læg fillodejen mellem to ark smørrebrødspapir. Læg et fugtigt
viskestykke ovenpå.
Dette gør at dejen ikke tørrer ud. Arbejd hurtigt med
fillodej.
![Kylling i fillodejspakker](/images/show_images/2/2019/10/kylling-i-fillodejspakker_1572026549330.png)
Luk fillodejspakken ved først at folde langsiderne over og
dernæst kortsiderne.
Rul kyllingen ind og niv kanterne til så det fæstner.
PR. PORTION: Energi: Kcal 240 = kJ 1008
Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 8 g (30%) Fibre 2 g