Logo

Kylling med ingefær i wok

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med ingefær i wok

 

Ingefær er et herligt krydderi til kylling og i denne asiatiske ret kommer det endnu mere til sin ret sammen med asparges og peberfrugt. • Ingefær indeholder meget fiber. • Asparges giver os fibre, kalium, jern samt vitaminerne B1- og B2.

Forberedelse 30 min. + marinering. Tilberedning 10 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Kylling med ingefær i wok:

4 kyllingebryster a 125 g

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 bundt asparges (8-12 stk.)

125 g champignon

2 spsk olie

MARINADE:

3 spsk fint hakket, frisk ingefær

½ dl soya

2 fed hvidløg, pressede

reven skal og saft af 1 appelsin

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær kyllingebrysterne i tynde strimler på tværs af kødets fibre.

 

2 Bland ingefær, soya, hvidløg, appelsinskal- og saft i en stor skål.

Tilsæt kyllingen og bland godt så kødet dækkes af marinaden.

Dæk med plastfolie og lad det stå i køleskabet mindst 1 time eller natten over.

 

3 Rens peberfrugterne og skær dem i fine strimler.

Gør aspargesene i stand og skær dem i tre dele.

Rens svampene og skær dem i tynde skiver.

 

4 Opvarm olien i en wok eller på en stor teflonpande.

Tag kyllingen op af marinaden. Gem marinaden.

Brun derpå kyllingen i ca. 3 min. til den er brun på alle sider.

Læg kyllingen på wokkens kant eller læg den på en tallerken.

 

5 Kom grønsagerne i wokken og steg dem i 2-3 min.

Bland kyllingen med grønsagerne og steg til grønsagerne er møre, men stadig sprøde og kyllingen er gennemstegt.

Tilsæt marinaden og lad det simre ca. 1 min. Server straks.

 

Tips & råd

 

Kylling med ingefær i wok

Du kan lade skallen sidde på ingefæren når den hakkes eller rives fint. Hvis skallen er grov og træet skal du skrælle den af.

 

Kylling med ingefær i wok

Tiloversbleven ingefær kan opbevares i køleskabet. Ingefæren bevarer sin smag hvis den skives tyndt. Læg den i en skål og hæld sherry eller gin over.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 150 = kJ 630

Kulhydrat 3 g Protein 21 g Fedt 6 g (36%) Fibre 1 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.782 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her