
 
På fransk hedder
retten "Coq au riesling". Riesling-druen giver en fin syrlig og
tilpas sød sauce. 
4 personer. Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 55 min. Fryseegnet 
 
#
1 hane (eller stor
kylling, ca 1½ kg) 
25 g smør 
2 spsk olie 
250 g skalotteløg 
8 stilke bladselleri
3-4 gulerødder 
2-3 spsk hvedemel 
4 dl tør riesling
(eller anden hvidvin) 
salt og friskkværnet
peber 
250 g
markchampignoner 
 
Urtebundt: 
2-3 laurbærblade 
3-4 persillestilke 
bomuldsnor 
 
Tilbehør: brød eller
kogte ris 
*
 
Skær hanen (eller
kyllingen) i 8 stykker: over- og underlår og bryst med ben i 2 stykker hver, de
to med vingespids på. 
Brun kødstykkerne i
en stegegryde i gyldent smør og olie. 
Pil skalotteløgene,
og del de store i halve. 
Rens
bladselleristilkene, og snit dem fint gem blade til pynt. 
Skræl gulerødderne,
og skær dem i korte bjælker. 
Bind et urtebundt af
laurbærblade og persillestilke sammen med snor. 
 
Vend skalotteløg,
bladselleri og gulerødder i gryden, og steg et par min. 
Drys med mel, og
steg i nogle min. 
Hæld vinen ved, læg
urtebundtet i gryden, og krydr med salt og peber. 
Læg låg på, og lad
retten småsimre i ca. 45 min., til kødet er gennemstegt og ikke er rødt ved
benene. 
Tag urtebundtet op. 
 
Rens champignonerne,
og skær dem i skiver. 
Steg dem på en tør
pande, og vend dem i saucen lige før servering. 
Smag til med salt og
peber. 
Drys med fintsnittet
bladselleritop, og server med brød eller kogte ris. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin