
 
Kom lidt ekstra grønsager
i den elskede klassiker det gør retten ekstra saftig og smagfuld. Brug gerne
forskellige svampe og peberfrugter i flere farver. 
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Kogetid: 40 min. 
 
#
1 kylling (ca. 1300
g) 
2 spsk olie 
2 løg 
500 g blandede
svampe (fx østershatte, champignoner og shiitake) 
1 rød peberfrugt 
1 grøn peberfrugt 
1-2 spsk karry 
5 dl hønsebouillon
eller vand 
¾ dl hvedemel 
2 dl mælk 
salt 
evt. 2-3 tsk
citronsaft 
Tilbehør: kogte ris 
evt. et bundt frisk
koriander 
*
 
Skær eller klip
kyllingen i 8 stykker: 
Hvert lår delt i
ledet, og brystet skåret over på midten. 
Brun
kyllingestykkerne på alle sider i en stor gryde med varm olie. 
Læg kødet på en
tallerken. 
 
Pil og hak løgene, skær
svampene i skiver. 
Skær peberfrugterne
i store terninger. 
Svits svampe og løg
i gryden, til svampene er brune. 
Tilsæt peberfrugter,
og svits dem med i et par min. 
Tilsæt karry, og
svits det med i 15 sek. 
Tilsæt bouillon. 
 
Ryst mel sammen med
mælk, rør det i gryden, og kog op under omrøring. 
Læg kyllingen i saucen,
og lad det hele simre i 40 min. 
Smag saucen til med
salt, evt. citronsaft og mere karry. 
Server kylling i
karry med kogte ris og drys evt. med korianderblade. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin