12 blade spidskål 
vand salt 
 
Fyld: 
4 kyllingebrystfiletter delt på langs i 3 hver 
½ kg champignon 
1 stort løg 
smør 
1 ½ dl  tør hvidvin 
2 spsk  citronsaft 
salt, peber 
6 skiver bacon 
1 tsk gurkemeje 
100 g usaltet smør
  
Damp spidskålsbladene i kogende vand tilsat salt ca. 3 min. 
Tag bladene op, og skær det groveste af midterribben af.
Rens champignon og løg, hak dem og svits dem i smør. 
Tilsæt hvidvin og kog det sammen under omrøring til væsken er fordampet. 
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fordel champignonmassen på kålbladene. 
Læg en kyllingefilet over. 
Pak bladene omkring dolmerne og kom bacon omkring. 
Læg dolmerne i et ovnfast fad med bouillon i og stil fadet midt i ovnen ca. 25 min. ved 200ºC.
Si bouillonen fra bradepanden op i en gryde, tilsæt evt. ekstra vand så er i alt er ca. 3 dl  væske. 
Tilsæt gurkemeje og pisk smørret i. 
Smag til med citronsaft, salt og peber. 
Server saucen til dolmerne.