
 
Kyllingekødet er
marineret med appelsin og hvidløg før stegning. Vi serverer det med kartofler
og grønne bønner, men du kan også nyde kyllingen med spinatris (se opskrift).
Arbejdstid: 25 min.
Marinering: min. 1 time Koge/stegetid: 10 min. 2 personer. Er du alene så
halver portionen. 
 
#
2 kyllingebryster 
1 fed hvidløg 
2 økologiske
appelsiner 
2 tsk olie 
300 g kartofler 
250 g grønne bønner
2 dl bouillon 
persille 
salt og peber 
*
 
Pil hvidløgsfeddet
og hak det fint. 
Vask 1 appelsin og
riv skallen fint. 
 
Bland hvidløg,
appelsinskal, olie, salt og peber og vend kyllingebrysterne deri. 
Pak det i en frysepose
og læg det i køleskabet et par timer og gerne natten over. 
 
Skær skrællen og den
hvide hinde af begge appelsiner og skær dem i skiver eller både. 
 
Steg
kyllingebrysterne på en sliplet-pande ca. 5 min på hver side. 
Vend
appelsinstykkerne i til sidst. 
 
Skræl kartoflerne og
skær dem i både. 
Skyl og nip
bønnerne. 
Damp kartofler og
bønner i en gryde med bouillon 8-10 min. 
 
Anret kylling med
kartofler og grønsager og drys med hakket persille. 
 
TIPS: Du kan også
bruge opskriften til et par tykke kalkunschnitzler. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin