
Hjemmelavede nuggets er bare kendt for at være et rigtig
børnehit – men det er mindst lige så godt til voksne, ja hele familien 
Tilberedningstid: 35
minutter Stegetid: 10 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person.
 
#
170 g kyllingefilet 
1 æg 
30 g rasp 
salt og peber
10 g olie 
 
Sursød dip: 
30 g abrikosmarmelade
(uden tilsat sukker) 
2 spsk lys
balsamicoeddike 
30 g tomatkoncentrat
lidt friskreven
ingefær 
1 spsk soya 
 
Råkost: 
50 g hvidkål 
50 g gulerod 
50 g forårsløg 
25 g bladselleri 
10 g sesamolie 
1 spsk lys eddike 
salt og peber 
10 g sesamfrø 
*
 
Skær kyllingekødet i
passende stykker. Vend dem i et sammenpisket æg og derefter i rasp, blandet med
salt og peber. 
Varm en pande op med
olien. 
Steg nuggets gyldne,
sprøde og gennemstegte. 
 
Rør alle
ingredienserne til dippen sammen. 
Striml alle
grønsagerne til råkosten helt fint. 
Vend dem med
sesamolie, lys eddike, salt, peber og sesamfrø. 
Server råkosten
sammen med de varme nuggets og dippen. 
 
TIPS: Sur-sød dippen
kan byttes ud med sød chilisauce. 
 
Kalorier: 516 kcal. Protein
44 g (34 %) Kulhydrat 18 g (17 %) Fedt 28 g (49 %) Fibre 7 g.
 
Slanketip: Færdigdressinger
er de rene fedtbomber. Til nød kan du vælge fedtreducerede færdigdressinger.
Men allerbedst er det at lave sin egen dressing af gode råvarer, og det tager
kun 2 minutter at piske en god dressing sammen, der indeholder både sund
planteolie og C-vitamin. Prøv fx denne: 5 g rapsolie, ½ tsk økologisk
citronskal, 1 tsk citronsaft, 1 tsk frisk timian, lidt salt og peber. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin