
 
Gem en rest kylling og anvend den i denne appetitlige salat
i mexicansk stil. Prøv selv at bage tortillaer - det er ikke svært! Kan
forberedes • En enkel regel for grøn salat er, at jo mørkere grøn farve den
har, desto flere vitaminer indeholder den. 
Forberedelse 15 min. + afkøling. Tilberedning 3 min. 6
portioner 
 
# Råvarer til Kyllinge- og tortillasalat:
200 g kogt eller grillet kylling 
3 tortillaer 15 cm i diameter 
2 små romaine salathoveder 
1 tomat 
 
DRESSING: 
1 spsk olie 
1 spsk appelsinsaft 
2 spsk friskpresset limesaft 
1 fed hvidløg 
2 spsk hakket frisk koriander 
½ tsk tørret oregano 
et par dråber tabasco 
* 
 
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 225 °C. Skær tortillaerne i ½ cm brede
strimler. 
Beklæd en plade med bagepapir, læg tortillastrimlerne på og
rist dem i ovnen, til de er sprøde, ca 3 min.
Placer dem på en rist og lad dem køle af 
 
2 Skyl salaten og riv den i strimler. 
Striml kyllingen. 
Udkern tomaten og skær den i tern. 
 
3 Dressing: pisk olie, appelsinsaft og limesaft sammen. 
Pres hvidløget i og tilsæt koriander og oregano. 
Smag til med tabasco.
 
4 Læg salaten i en stor skål og hæld ⅔ af dressingen over. 
Bland godt så salaten dækkes helt af dressing. 
 
5 Bland kyllingen med resten af dressingen i en anden skål. 
Bland godt. 
Fordel salaten på tallerkener og læg kyllingen på. 
Top med tomat og tortilla og server straks. 
 
Tips & råd 
 
Skyl og tør salat omhyggeligt. 
Læg den helst i en plastbox med tætsluttende låg og opbevar
svalt. 
 
Salaten kan tilberedes i god tid. 
Opbevares salaten under et fugtigt stykke, holder den sig
frisk længe. 
Tilsæt dressingen lige før serveringen. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 88 = kJ 396 
Kulhydrat 5 g Protein 8 g Fedt 4 g (41 %) Fibre 1 g