450 g kyllingebryst uden skind 
1 æggehvide 
1 tsk salt 
1 tsk sesamolie 
2 tsk majsmel 
ca. 250-300 g peanutolie 
 
Sauce: 
ca. 65 ml hønsefond 
3 spsk citronsaft 
1 spsk sukker 
1 spsk soyasauce 
1 ½ spsk risvin eller sherry 
1 spsk hakket hvidløg 
2 hakkede chili 
1 tsk majsmel blandet med 1 tsk vand 
2 tsk sesamolie 
2 spsk hakket forårsløg 
  
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler og bland dem med 
æggehviderne, salt, sesamolie og majsmel. 
Stil dem i køleskabet og lad dem marinere i ca. 20 min. 
Varm en wok op til den er rygende varm, og kom derefter peanutolien i. 
(Det er meget vigtigt med denne rækkefølge, da vi vil have 
kyllingestykkene stegt - ikke kogt.) 
Varm olien op til den ryger lidt. 
Kom kyllingestrimlerne i, og steg dem ved høj varme i ca. 2 min. 
Husk at røre i dem hele tiden. så de ikke brænder fast. 
Herefter tages kyllingestrimlerne op og lad dem dryppe af i en sigte. 
Olien smides ud. 
Varm woken op igen. 
Kom hønsefond, citronsaft, sukker, soyasauce, risvin/sherry, hvidløg og 
chili i. 
Bring det hele i kog og jævn saucen af med majsmel og vand blandet 
sammen. 
Kom de stegte kyllingestrimler tilbage i saucen og kog det hele igennem, 
tilsæt sesamolien og tag wok'en af varmen med det samme. 
Server det hel på et varmt fad, og drys de hakkede forårsløg over 
kyllingebrysterne. 
Denne ret serveres med løse ris og er særdeles velegnet om sommeren, 
hvor vi vil have let og ikke fed mad.