Logo

Labskovs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Labskovs


Med det rigtige kød, som skal have en vis fedtmarmorering og den optimale smag. der findes i tykkam, det mest smagfulde kød på oksen, og den rigtige kartoffel, der fnulrer uden at koge i smadder, er labskovs vidunderlig mad. En stegeso er det bedste instrument, man kan bruge, men en gryde med låg kan gøre det.
Til 4-5 sultne personer


#
500 g oksetykkam
1 kg kartofler, fx sava, raja
2 store almindelige løg
1 spsk rapsolie
8 friske laurbærblade
20 sorte peberkorn
4 kviste frisk timian
smør
meget purløg

syltede rødbeder
*


Skær oksekødet i tern på 3 x 3 cm.
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på 1,5 cm.
Pil løgene. halver dem, og skær dem i skiver på 0,5 cm.


Tænd ovnen på 170ºC, 220º, hvis det er en stegeso.
Brun kødet i olien i en stor. tykbundet gryde.
Hæld en halv liter vand på, skru ned og lad det simre i 10 min.


Tag gryden af varmen.
Læg kød, kartofler, løg og krydderier lagvis i enten en stegeso eller gryde.
Hæld suppen over, og fyld op med vand, til det når halvvejs op.
Læg låg på, og stil det i ovnen.
Det er færdigt efter 1,5-2 timer, alt efter hvor mørt kødet er.

Smag undervejs. kødet skal være som smør.

Vend rundt i gryden et par gange undervejs.


Når kødet er mørt, er kartoflerne også halvvejs mosede.
Smag til med salt.
Er retten for fugtig, når kødet er mørt, så hæld væden fra, og kog den ind.
Hæld den på igen, og smag til med salt.
Spis retten meget varm med rugbrød, syltede rødbeder, koldt smør og masser af finthakket purløg.


Dette her er både nemt, smukt, forårsagtigt og på alle måder dejligt.





Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her