Der er tre metoder, og det er mest en temperamentssag, hvilken man foretrækker.
Almindelig:
Brun kødet 15 minutter ved 225 ºC.
Tag det ud, dæmp varmen til 180 ºC.
Krydr kødet, hæld 3-4 dl vand eller suppe i bradepanden, så fedtet ikke
branker og der bliver lidt sky til evt. sauce, og sæt kødet tilbage.
Steg yderligere ca. 50-60 minutter, afhængigt af om kødet vejer lidt mere eller
mindre, og af, hvor rosa det ønskes.
Lad køllen hvile tildækket 15 minutter før der skæres af den.
Hviletiden er en del af stegeprocessen.
Langtidsstegning:
Sæt køllen i en kold ovn og sæt varmen på 150 ºC.
Krydr efter en halv times tid og hæld væske ved.
Lad køllen passe sig selv et par timer.
Husk hviletiden, 15 minutter tildækket.
Er overfladen ikke brun nok, kan den brunes kort ved stærk varme/grill.
Intervalstegning: .
Krydr køllen og brun den 15 minutter ved 225 ºC.
Tag den ud af ovnen og lad den hvile tildækket 15 minutter.
Giv den herefter 2x20 min. ved 200 ºC og med 20 min. interval.
Lad den hvile tildækket 15-20 minutter.
Er køllen mindre, må stegetiden forkortes.
Regn med 20-25 minutter pr. kilo kød efter bruning.
Tips: Sørg for, at en frossen kølle er helt gennemtøet før stegning, ellers holder ingen stegetid.
En stor kølle er 3 døgn om det i køleskab, og langsom optøning er bedst.