Carré d'agneau des Pyrénées, timbale d'aubergines et tomates confites - 4 personer
#
Ingredienser
1 lammekrone (i dette tilfælde fra Pyrenæerne) med 8 ben
1 ½ dl olivenolie
salt. peber, sukker
4 tomater
2 auberginer
2 fed hvidløg
timian, laurbær
1¼ dl lammesky
* Tilberedning
Skræl auberginerne, skær i skiver og steg dem i så lidt olie som muligt.
Krydr med salt og peber og læg på et stykke køkkenrulle.
Læg tomaterne i kogende vand i 10 sekunder, derefter i isvand, flå skindet af, skær i kvarte, fjern kernerne og læg tomatkødet ud som små blade på et ovnfast fad.
Drys med salt, peber, sukker, timian og laurbær og dryp lidt olivenolie over.
Stil fadet i ovnen ved 90 °C i ca. 3 timer.
Brun lammekronen på alle sider i en pande.
Tilsæt timian, hvidløg, laurbær, salt og peber og steg kødet færdigt i ovnen i 10 min ved 190 °C.
Lad kødet trække og skær ud i skiver med 1 ben på hver lige inden servering.
Timbale: Byg 4 små timbaler op i lag med henholdsvis aubergineskive, tomat, aubergine osv.
Varm. timbalerne lige inden servering.
Varm skyen.
Anret timbalen midt på tallerkenen, læg 2 lammekoteletter ovenpå, kværn peber over og hæld lidt sky på.
240 kalorier pr. person.