Et hurtigt, let og lækkert fyld, tilsat dressing og krydret
tamarillo, med sprøde spirer i ristet italiensk brød. Overraskende
• Lam indeholder meget af B-vitaminet niacin.
• Tamarillos indehold- er meget C-vitamin og betakarotin.
Forberedelse 20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Lammemørbrad på italiensk
400 g lammemørbrad
2 tamarillos (trætomat)
4 artiskokhjerter
1 fed hvidløg
1 spsk olie
1 spsk balsamvineddike
4 stykker focaccia eller ciabatta
olie til pensling af brødene
4 tsk mintgelé
2 tsk usødet grovkornet sennep
100 g bønnespirer
4 kviste frisk mynte
* Fremgangsmåde:
1 Tænd for ovnens grill og steg lammekødet 8 cm fra varmen,
4 min. på hver side.
Skræl og skiv tamarilloserne.
Del artiskokhjerterne i kvarte.
Pil hvidløget.
2 Skær lammekødet ud på tværs i lange tynde skiver og læg
skiverne på en tallerken.
Bland olie, balsam vineddike og presset hvidløg i en skål.
Pensl lammekødet med blandingen.
3 Flæk brødene.
Pensl underdelene med lidt olie og rist brødene under
grillen, til de har fået farve.
Bland minigeleen med sennep og fordel ¼ af blandingen på
underdelene.
4 Læg ¼ skivet tamarillo på brødet.
Læg lammekødet ovenpå og hæld resten af gelé- og
senneps-blandingen over.
Læg artiskokhjerter på og af slut med spirer og mynte.
Læg brødets overdel skråt ovenpå og server straks.
Tips & råd
Skiv lammemørbrøden diagonalt med en rigtig skarp kniv, så
skiverne bliver lange, tynde og får en stor overflade.
Skræl tamarilloserne med en kartoffelskræller.
Skiv dem derefter med en savtakket kniv, så frugtkødet ikke
går itu.
PR. PORTION: Energi: Kcal 477 = kJ 2003
Kulhydrat 32 g Protein 49 g Fedt 17 g (32%) Fibre 4 g