Logo

Langtidsstegt ribbensteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Langtidsstegt ribbensteg

 

Bedstes udgave af flæskesteg med sprøde svær. Når du foretrækker ribbensteg som udskæring, da den bliver mere mør og saftig end den traditionelle flæskesteg

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

 

# Ingredienser

2 kg ribbensteg med ben

10 laurbærblade

10 enebær

10 nelliker

1 dl klar lagereddike

groft salt

 

* Tilberedning

Tjek at sværen er ridset hele vejen og ned igennem fedtet – men rids ikke helt ned i kødet. Det er meget vigtigt, hvis du vil opnå sprød svær! 

Stegen lægges med sværen nedad i et passende ovnfast fad/dyb bradepande.

Laurbærblade, nelliker, enebær og lagereddike fordeles rundt omkring stegen.

Hæld vand på til det dækker sværene. 

Stegen tilberedes i ovn ved 160 °C i 30 minutter. 

 

Stegen tages ud og gnubbes med salt imellem sværene.  

Ovnen sættes på 230 °C og stegen tilberedes i ca 15 min med sværen opad eller indtil sværen puffer op og bliver sprød.

Tag derpå stegen ud af ovnen. 

 

Ovnen nedkøles til 80 °C eller derunder. 

Stegen tilberedes i 5 timer ved 80 °C – sørg for at der hele tiden er væde ved stegen. 

 

Efter tilberedning skal stegen minimum hvile utildækket i 30 minutter inden den skæres ud

(benene er lige til at trække ud inden du skærer) og serveres. 

 

Kan serveres med brunede (og hvide) kartofler, rødkål og Flæskestegssauce - se opskrifter

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 123 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flæskesteg med rødkål og brune kartoflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Flæskesteg med asparges og tarteletter med krebsehalerBåde tarteletter og flæskesteg kan laves året rundt, og retterne bliver sommerlige med...
• Flæskesteg, stegetid til sprød sværHer er den komplette guide. Der er mange myter og råd omkring tilberedningen af...
• Frugt marineret i hyldeblomstEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!