Bedstes udgave af flæskesteg med sprøde svær. Når du foretrækker
ribbensteg som udskæring, da den bliver mere mør og saftig end den
traditionelle flæskesteg
Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.
# Ingredienser
2 kg ribbensteg med ben
10 laurbærblade
10 enebær
10 nelliker
1 dl klar lagereddike
groft salt
* Tilberedning
Tjek at sværen er ridset hele vejen og ned igennem fedtet –
men rids ikke helt ned i kødet. Det er meget vigtigt, hvis du vil opnå sprød
svær!
Stegen lægges med sværen nedad i et passende ovnfast fad/dyb
bradepande.
Laurbærblade, nelliker, enebær og lagereddike fordeles rundt
omkring stegen.
Hæld vand på til det dækker sværene.
Stegen tilberedes i ovn ved 160 °C i 30 minutter.
Stegen tages ud og gnubbes med salt imellem
sværene.
Ovnen sættes på 230 °C og stegen tilberedes i ca 15 min med
sværen opad eller indtil sværen puffer op og bliver sprød.
Tag derpå stegen ud af ovnen.
Ovnen nedkøles til 80 °C eller derunder.
Stegen tilberedes i 5 timer ved 80 °C – sørg for at der hele
tiden er væde ved stegen.
Efter tilberedning skal stegen minimum hvile utildækket i 30
minutter inden den skæres ud
(benene er lige til at trække ud inden du skærer) og
serveres.
Kan serveres med brunede (og hvide) kartofler, rødkål og Flæskestegssauce
- se opskrifter