Denne opskrift er en klassiker i det italienske køkken. Hér
på siden får du alle vores bedste opskrifter samlet ét sted.
(6-8 pers.)
250 g italienske lasagneplader
2 spsk groft salt
Kødsauce:
25 g smør
1 stort, hakket zittauerløg
500 g hakket oksekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk tørret timian el. basilikum
½ tsk oregano
1 ds koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1½ dl bouillon (terning+vand),
Bechamelsauce:
30 g smør
3½ spsk hvedemel
½ liter kogende mælk
1 dl piskefløde eller fløde 13 %
salt og hvid peber
½ tsk revet/stødt muskatnød
150 g revet, mild Danbo
Gratinering:
2 spsk rasp
25 g smør
Tilbehør: tomatsalat.
*
Kom lasagnen i 2 l vand spilkogende vand med salt, og kog
dem ca. 15 min.
De skal være møre, uden at virke bløde.
Lægges til afdrypning i en sigte.
Overhældes med koldt vand for at undgå de klistrer sammen.
Kødsauce:
Svits løg og kød i gyldent smør.
Tilsæt krydderier, tomatpure og bouillon, og lad det hele
småsnurre ca. 10 min.
Bechamelsauce:
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt.
Kom krydderier, revet ost og fløde i.
Smag saucen til, og lad den koge godt igennem.
Smør et ovnfast fad med smør.
Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen.
Det øverste lag skal være bechamelsauce.
Drys med rasp og fordel nogle smørklatter hist og her.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen.
Bag retten ca. 35 min. ved 200 °C, til overfladen er gylden
og gennemvarm.